מה אפשר לעשות נגד צרבת לפני האירוע?

אם גם אתם סובלים מצרבות מעיקות ולא נעימות לצד בעיות אחרות במערכת העיכול או באופן בלעדי – אנחנו ככל הנראה לא צריכים לספר לכם עד כמה הדבר הזה מפריע לשגרת החיים וקורה הרבה מאד פעמים ברגעים הלא נכונים. הצרבת יכולה לתפוס אותנו באמצע היום כאשר יש לנו דברים חשובים בעבודה ואנו רוצים לשמור על ריכוז, היא עשויה להופיע כשאנו יוצאים לדייט חשוב שלו ציפינו מזה זמן מה, והרבה פעמים הצרבת מופיעה בדיוק לפני השינה, מה שמקשה על רובינו את ההירדמות. אין ספק שכל הסיטואציות הללו הן סיטואציות מעצבנות ולא נעימות, אך אם תשאלו באקראי כל אדם שסובל מצרבת מהו האתגר הגדול ביותר, התשובה שתקבלו הרבה פעמים היא הקושי לסבול מצרבת במהלך אירועים משמחים וחשובים. למרבה המזל, יש בהחלט דרכים שיאפשרו להגיע לאירוע מוכנים ואנו רוצים לדבר עליהן.

מהי צרבת?

הצרבת היא למעשה תחושת צריבה בבית החזה, בוושט בגרון שמגיעה לפרקים קצובים או נפרסת על פרק זמן ארוך יחסית. היא נגרמת כתוצאה מחזרה של מיצי הקיבה הרווים בחומצה במעלה הוושט, מה שגורם לתחושת הצריבה ולכאבים. הגורמים לצרבת ולחזרה של מיצי הקיבה בעצם הם רבים ואצל כל אחד זה נובע מסיבה אחרת. כך למשל, פעמים רבות הצרבת היא תסמין של חיידק ההליקובקטר, במקרים אחרים היא עשויה להצביע על חולשה של השריר המפריד בין הוושט לקיבה, והיא נפוצה יותר אצל מעשנים ומי שמרבה בשתייה אלכוהולית. אם כך – מה עושים נגד צרבות? ובכן, הטיפול הגדול חייב להתמקד במקור הבעיה, אבל בהחלט אפשר להביא להקלה נקודתית וזה משהו שחשוב לדעת במיוחד לפני אירועים חשובים.

הימנעו ממאכלים מסוימים לפני האירוע

ראשית – בואו נדבר על האפשרות למנוע את הצרבת מלכתחילה. מי שסובל מצרבות באופן קבוע בדרך כלל יודע לשים את האצבע על מקור הצרבת ועל המאכלים שמעודדים אותה. אלו יכולים להיות מאכלים רווי סוכר (כמו עוגות וקינוחים, שכאן תוכלו למצוא מגוון אפשרויות לקינוחים בריאים לאירוע), מאכלים שומניים במיוחד, משקאות קלים ומוגזים, מיץ תפוזים וכן הלאה. על מנת להבטיח אירוע נעים ומהנה, מומלץ להימנע מראש מכל אותם המאכלים שעשויים לעורר ולהחריף את הצרבת.

מה אפשר לעשות נגד צרבת לפני האירוע?

מזונות בסיסיים

אז דיברנו על כך שהצרבת נגרמת בגלל מיצי הקיבה שעולים, וחשוב לדעת שהסיכויים שזה יעלו ככל שהקיבה תהיה חומצית יותר. מה שאפשר לעשות לפני האירוע עצמו, זה לצרוך מאכלים הנחשבים בסיסיים, שהם למעשה ההיפך ממאכלים חומציים. מה למשל? זרעי פשתן חלוטים, מלפפונים, שקדים טבעיים וכן הלאה. אפשר בהחלט גם לשים כפית או שניים של סודה לשתייה במים שלכם, שגם היא בסיסית ועשויה להביא להקלה. אגב, אם מוגש אוכל באירוע עצמו, שווה לכוון למאכלים הבעייתיים פחות על מנת שהצרבת לא תתחיל ברגעי האמת ממש.

מה לגבי תרופות?

ובכן, כיום מרבית התרופות הקונבנציונליות עוסקות בתסמינים ולא פותרות את הבעיה מהשורש, כך שבטווח הרחוק עדיף לחפש את הדרכים למנוע את הצרבת והרבה פעמים יש צורך בשינוי מהותי של אורחות החיים. עם זאת, טבליות ללא מרשם כמו רני או טאמס, זה בהחלט משהו שכדאי שיהיה אתכם באירועים חברתיים. אומנם לא מדובר על טיפול מומלץ על בסיס קבוע, אבל ברגעי האמת באירועים חשובים כאשר הצרבת מתחילה, אפשר בהחלט להיעזר בטבליות הללו שבהחלט עשויות להביא להקלה משמעותית תוך זמן קצר.

אם תערכו כראוי לכל אירוע ותיקחו בחשבון שהצרבת עשויה להופיע, תוכלו לטפל בה בזמן ולהנות מהאירוע לפני שהצרבת תהפוך את כל החוויה לכבדה ולא מהנה.

*המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות