לא עלינו: סימני אזהרה מפני רשלנות רפואית בהריון

היריון ולידה הוא האירוע המשמח והמרגש ביותר בחייה של כל אישה, אולם לצערנו אנו עדים לריבוי מקרים בהם התגלה כי בעקבות רשלנות מצד הגורמים המטפלים נגרם נזק ממשי הן לאישה והן לרך הנולד. מהם סימני האזהרה וכיצד מתמודדים עם הסיטואציה הלא פשוטה הזו? להלן הפרטים.

רשלנות בהיריון ולידה: מהם הסימנים?

רשלנות רפואית בהיריון קשורה לילדים שנולדו עם תסמונות גנטיות ומורכבויות אותן ניתן היה לאבחן מראש בתקופת ההיריון, בתהליך של מעקב היריון. נוסף לכך, רשלנות רפואית בהיריון כוללת גם פענוח לא נכון של בדיקות, אי ביצוע של בדיקות גנטיות הכרחיות ועוד. כאשר מדברים על רשלנות רפואית בהיריון, הכוונה היא להתנהלות לא מקצועית של הצוות הרפואי במהלך תקופת ההיריון או הלידה עצמה, ובשל כך נגרם נזק לתינוק. כל לדוגמה, חילוץ רשלני של תינוק או שימוש בטכניקת לידה לא מתאימה עלולים להוביל לנזק ליילוד ובהתאם לכך לגרום לא רק לבעיות רפואיות חמורות אלא גם לבעיות קונטיביות, אותן היה ניתן למנוע. במקרה של רשלנות רפואית בהריון יש להתייעץ עם עו"ד, וזאת בכדי לבחון את המקרה לעומקו, ובהתאם לכך להגיש תביעה אשר במסגרתה נדרש להוכיח כי הצוות הרפואי חרג מהסטנדרט המקובל המצופה ממנו, וכתוצאה מכך נגרם נזק.

לא עלינו סימני אזהרה מפני רשלנות רפואית בהריון

איך תוכלו לדעת האם הייתה רשלנות?

בכל מקרה שבו לאחר הלידה נגרם נזק משמעותי לתינוק, כדאי לבחון באמצעות פגישת ייעוץ עם עורך דין המתמחה בתחום של רשלנות רפואית בהיריון ולידה האם ניתן להגיש תביעה. כידוע, עולם רפואת היילוד והאם התקדם בצורה משמעותית בעשורים האחרונים, למשל לאחרונה פותחה בדיקה לזיהוי היריון בסיכון גבוה. ישנן בדיקות רבות אשר יכולות לעלות על פגמים ובעיות גנטיות, עוד בתקופת ההיריון. בהיריון עצמו ישנם מעקבים תקופתיים, כאשר לכל מעקב יש פרוטוקול מסודר. אי הקפדה על השלבים של אותם פרוטוקולים מהווים עילה לתביעת רשלנות, בעקבות נזק שנגרם ליילוד. יתרה מכך, ישנם מקרים בהם במהלך ההיריון התינוק נכנס למצוקה, ובמידה ופניתם לבית החולים ולא בוצעו בדיקות לבדיקת מצבו, גם כאן ניתן לתבוע את בית החולים והצוות המטפל בעקבות מצוקה עוברית שנגרמה ולא אובחנה בזמן.

כידוע, לידה היא אירוע דרמטי, והצוות הרפואי צריך לעקוב בצורה קפדנית אחר היולדת באמצעות מוניטור כמו גם בדיקה גופנית. ישנם לא מעט צעדים אותם צריך לעבור כדי לוודא שהעובר עובר את התהליך בשלום. במידה והעובר לא מקבל חמצן, התוצאה היא שיתוק מוחין. טיפול בילד שיש לו שיתוק מוחין עשוי להגיע למיליוני שקלים, ולכן חשוב כאשר מתרחש אירוע של נזק לתינוק לבדוק היטב האם הייתה רשלנות, ובהתאם לכך להגיש תביעה.

לסיכום, סימני האזהרה של רשלנות הם רבים. רצוי שלא להמתין ולפנות בהקדם לעורך דין, לצורך הגשת תביעה ובהתאם לכך קבלת פיצוי כספי שיכול להגיע גם לסכומים של מיליוני שקלים, כפי שפסק בית המשפט במספר רב של מקרים בתחום הרשלנות הרפואית.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות