גם ילדים עם צרכים מיוחדים הם ילדים לכל דבר. ילדים שנהנים מטיולים, מהפעלות, מתשומת לב ומהשקעה, ועל כן אנחנו מזמינים אותכם ללמוד אלו זכויות מגיעות לילדים שלכם, ילדים מדהימים שבין היתר לוקים בתסמונת דאון. ובכן לצד העובדה שביטוח לאומי מעניק שלל הטבות בקופת החולים, מממן אביזרים רפואיים, מעניק טיפול רגשי מסייע, מתפעל מסגרות חינוכיות ייעודיות אותן הוא משלים עם אמצעי נגישות וסייעת רפואית – בהתאם לצורך, ביטוח לאומי גם מממן נופשונים ושלל פעילויות פנאי שרק נותר לנצל. במה אם כן מדובר, האם גם לכם מגיע ומה צריך לעשות כדי לנצל זאת? כל התשובות מחכות לכם כאן!
שיפור באיכות החיים
כידוע, תסמונת דאון מובילה לשורה של מגבלות התפתחותיות, גופניות ושכליות. מדובר בתסמונת גנטית נפוצה שמופיעה אצל אחד מכל 1,000 תינוקות בארץ, כאשר היא מופיעה בשלל דרגות והיא תוצאה של חלוקה לא תקינה של הכרומוזומים בשלב הראשוני של ההיריון. נכון להיום לא רק שיש עלייה בתוחלת החיים של אנשים מבוגרים שמזוהים עם התסמונת, אלא גם כיום המדינה יודעת להעניק הרבה יותר סיוע. עובדה זו מובילה לשיפור ניכר במצב ההתפתחותי, משמע יש כיום הרבה יותר מבוגרים שמתפקדים כמעט באופן עצמאי לצד התסמונת.
סיוע מקיף וממוקד
ילדים שלוקים בתסמונת דאון יכולים להשתפר רבות באמצעות שילוב של אנשי מקצוע מגוונים בשלבים כמה שיותר מוקדמים בחייהם. זה יכול להיות פיזיותרפיסט, רופא ילדים מומחה, מרפא בעיסוק, פסיכולוג, קלינאי תקשורת ועוד. עם זאת, גם לפעולות העשרה יש כוח רב לסייע, ועל כן מוטב להכיר אלו זכויות מגיעות לילד שלכם מטעם החוק – פעילויות מתחום הפנאי והחופש. על מה אם כן מדובר? ובכן מדובר בשורה ארוכה של אפשרויות, כאשר מראש נחדד שיש לבחון כל אופציה לעומק. הן מבחינת זכויות והן מבחינת התאמה ליכולות ולגיל של הילד. שנרחיב? מוזמנים לעבור על האפשרויות הבאות:
פעילויות העשרה שמוטב להכיר:
נופשונים
ילדים ומבוגרים מוזמנים לצאת לנופש לכל אורך השנה, כאשר לרוב מדובר בעד כ-15 ימי נופש, אם כי לעיתים ניתן להשיג כמות ימים יותר גדולה. הנופש כרוך בדמי השתתפות עצמית, אם כי לצד התחשבות. נופשים מעין אלו כוללים פעילויות העשרה, בתי מלון, מבנים קיבוציים ועוד.
פעילות אחר שעות הלימודים
בנקודה זו ניתן לפגוש מגוון אופציות. בין היתר מוזמנים להכיר את "תוכנית רעים" שפועלת במתנ"סים מתוך מטרה לסגל מיומנויות חברתיות ולייצר בילויים משותפים, לצד הנחיה של מדריך מקצועי (באתר "רעים" תמצאו מידע מקיף בנושא). מה עוד? ישנה תנועת נוער "כנפיים של קרמבו" שמיועדת לילדים בעלי מוגבלות, ניתן להסתייע ביום שהות ארוך לתלמידים בעלי מוגבלות שכלית והתפתחותית, וניתן למצוא שלל קייטנות ייעודיות עבור חופשים ארוכים מהמסגרות.
סיוע של עמותות
לא מעט ארגונים ועמותות מציעות שירותי פנאי לילדים בעלי צרכים מיוחדים. כך למשל ניתן למצוא את "קן לחיים", "כפר נהר הירדן" ועוד.
פעילויות במרחב הטבעי
הטבע הוא מקום שמסייע לכולנו לחוש יותר טוב, ועל כן חלקו מונגש גם עבור תמיכה בילדים בעלי צרכים מיוחדים. מכאן שניתן למצוא מגוון נרחב של פעילויות רלוונטיות. פה מוזמנים להכיר את "לטם – טבע נגיש לכולם", את "עמותת אתגרים", את עמותת "אלו"ט", את מלונות הנופש מטעם "עת לעשות", את קייטנות ומחנות הנופש "עזר מציון", ואת "רוח גבית" שמפעילה ימי כיף, סדנאות, פסטיבלים שנתיים ועוד.
ביקור באתר נגישות ישראל
מבקשים למצוא עוד פעילויות? מוזמנים לעקוב אחר הנעשה באתר "נגישות ישראל", בו ניתן למצוא מידע רב לגבי מסלולי טיול, מידע רלוונטי לנוסעים לחו"ל ועוד. לאור כל זאת ניתן להסיק שהסיוע אכן קיים, כך שרק נותר למצוא את זה שהכי מתאים לכם, לערוך בירור מקדים וכמובן ליהנות ביחד עם הילדים.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.