רשלנות רפואית בהיריון ובלידה: מה יכולה לעשות האישה ומשפחתה?

רשלנות רפואית בהריון ולידה הוא תחום שעליו אנו שומעים בכותרות לא מעט. הסיבה לכך היא עלייה במודעות של יולדות ובני המשפחה לגבי מצבים שאינם פשוטים בלשון המעטה, כתוצאה מרשלנות לכאורה של הצוות המטפל בזמן תהליך של היריון ולידה.

רשלנות רפואית בהיריון ולידה: מהם התנאים לקבלת פיצוי?

תהליך של היריון ולידה הוא תהליך מבוקר שמתבצע החל מהשלב שבו האישה נכנסת להיריון ועד ללידה עצמה, באמצעות סדרה של בדיקות ומעקב רפואי צמוד. עם זאת, חשוב להבין כי רשלנות רפואית בהריון ולידה מתחלק לשני תחומים דומים וחופפים ברמה המשפטית: רשלנות רפואית בהריון הכוללת את המעקב אחר התקדמות ההיריון באמצעות בדיקות, טיפולים וכן מתן הנחיות מצד הרופא המטפל ובשלב השני הלידה עצמה שמתבצעת תחת קבלת החלטות ושימוש בציוד רפואי מתקדם. כאשר מדובר בתחום של היריון ולידה, הספרות הרפואית ברורה ועל כן זה נושא משפטי שעליו ניתן לקבל פיצויים במידה ואכן ניתן להוכיח כי הצוות הרפואי התרשל ובעקבות כך נגרם נזק לאם או לעובר. חשוב להבין כי רשלנות רפואית בתחום הזה היא מורכבת במיוחד בשל ההשלכות הרגשית של האירוע הן על היולדת ועל על בני המשפחה, ועל כן במידה וניתן להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין ההתרשלות לבין הנזק מדובר בתנאים שמאפשרים לקבל פיצוי כספי שעשוי להגיע גם למיליוני שקלים, תלוי בחומרת הנזק.

כיצד מגישים תביעה?

אישה ומשפחתה אשר חוו רשלנות רפואית בהיריון או בלידה עוברים קשת רחבה של רגשות, החל מאשמה ועד דיכאון. עם זאת, חשוב מאוד כבר בשלבים הראשונים לאחר הלידה ליצור קשר עם עורך דין אשר מתמחה בתחום לטובת גיבוש כתב ראיות התומך בבסיס תביעת רשלנות רפואית – הצוות הרפואי חרג מהסטנדרט הרפואי המקובל ובעקבות כך נגרם נזק הן לעובר או לאם. העילות לתביעה הן רבות: החל ממתן הסברים שגויים בדבר אופן ההתנהלות של האם בזמן ההיריון, תהליך שגוי של מעקב היריון, אופן הטיפול בהיריון ועד להתנהלות רשלנית במהלך הלידה הכוללת בין היתר בחירה לא נכונה של סוג הלידה, אי מתן טיפול מתאים בעקבות מצוקה עוברית ועד להשארת השלייה ברחם. מדובר במקרים חמורים מאוד שאת הנזקים שלהם קצרה היריעה מלהסביר, אולם ניתן בהחלט לומר כי מדובר ברשלנות דרמטית שמשפיעה מאוד על איכות החיים הן של האישה והן של בני המשפחה שנאלצים להתמודד במשך שנים רבות עם ההשלכות של הרשלנות. על כן, הגשת תביעה בתחום צריכה להתבצע באמצעות משרד עורכי דין המתמחה בתחום של רשלנות בהיריון ולידה ואשר יכול לגבש את כתב התביעה על בסיס מסמכים רפואיים, חוות דעת מטעם גניקולוג מומחה וכן איסוף ראיות שנועדו להציג בפני בית המשפט כי קיים קשר סיבתי בין התנהלות הצוות הרפואי לבין הנזק. מאחר וכאמור מדובר באירוע דרמטי ובעל השלכות לטווח הרחוק, רצוי להגיש את התביעה בהקדם ובפרק זמן קצר לאחר האירוע, כחלק מיצירת מעטפת משפטית שבמסגרתה תקבלו בסופו של דבר ההליך המשפטי פיצוי כספי.

רשלנות רפואית בהיריון ובלידה: מה יכולה לעשות האישה ומשפחתה?

האם תביעה משפטית היא המוצא היחיד?

מאחר ובתי החולים כמו גם הצוותים הרפואיים מודעים לכך כי תביעות רשלנות רפואית בהיריון ולידה פוגעים באופן ממשי בשמם הטוב, הם לא פעם ינסו להעביר את ההליך המשפטי להליך של גישור. מדובר בהליך שבמסגרתו עורך הדין מטעמכם ועורך הדין של בית החולים או המנתח יפעלו ביחד לטובת הסכמה מחוץ לכותלי בית המשפט, לטובת קבלת פיצוי המוסכם על שני הצדדים. מדובר בהליך שהפך לנפוץ מאוד ובעל אפקט חיובי בשל ההפחתה של העומס על בתי המשפט המנהלים תיקים בתחום והן בשל היכולת להגיע להסכמות ללא הליך משפטי ארוך וסבוך. התייעצות עם עורך הדין וכן שימת דגש על הצרכים הנדרשים של היולדת ושל בני המשפחה לטובת קבלת החלטות שנועדו להוביל בסופו של דבר לקבלת פיצוי בעקבות הנזקים.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות