מעסיקים עובדים באולם אירועים? חשוב להכיר – מהו טופס 126?

אולמות אירועים מעסיקים לא מעט עובדים. התנהלות בעלי האולם מולם ומול הרשויות מבחינה כספית, חייבת להיות מסודרת ומדויקת מאוד. בין השאר, נדרשים לדווח לרשויות בהקשר זה, באמצעות טופס 126. מהו טופס זה? ומה חשוב שתדעו עליו? הנה הסבר מעשי וקצר.

עושים סדר בדיווחים

אולמות אירועים פועלים בתחום תחרותי מאוד, עם פעילות אינטנסיבית ועמוסה. דברים עלולים ליפול בין הכיסאות, אך חשוב שזה לא יקרה! וודאי בהקשר האינטראקציה עם הרשויות. לכן, חיוני להכיר את טופס 126 ולמעשה חובה להכיר אותו ולהשתמש בו כראוי. אם ניגש היישר לעניין – בתמצית, טופס 126 הוא טופס שבו מדווחים לרשויות, על משכורות שאולם האירועים נתן. נכון, ישנו גם דיווח חודשי בנידון ובהמשך נתייחס גם לכך. אך חובה להגיש בנוסף לו, גם טופס 126. טופס זה מוגש מדי שנה, והוא חלק חשוב מאוד בבירוקרטיה מול הרשויות. הטופס כולל היבטים טכניים רבים, אשר רואה החשבון שלכם יסייע לכם להתמצא בהם. למשל מונחים כגון מס מעסיקים, ניכוי המס לעובדים באילת או היטל עובדים זרים. לא הכול יהיה רלוונטי עבורכם, אך את הכול צריך להבין.

טופס 126 במבט על

אלה כמה עובדות בסיסיות, שיסייעו לכם להכיר טופס זה ואת השימוש בו:

·לגבי מי מגישים זאת? – יש להגיש את הטופס לגבי כל עובד.

·למי מגישים?למס הכנסה ולמוסד לביטוח לאומי.

·כיצד מגישים? – הדרך הקלה להגיש את הטופס היא דרך אתר מס הכנסה.

·מתי מגישים? – מעסיקים מגישים זאת כל שנה. יש להגיש את טופס 126 למס הכנסה עד 30 באפריל. אבל לרואה החשבון שמייצג אתכם יש אפשרות לקבל הארכה מבחינה זו. מבחינת ביטוח לאומי, ההגשה מתחלקת לשניים. דיווח אחד הוא דיווח על חודשי ינואר עד יוני, אשר יש להעביר עד 18 ביולי. דיווח שני, הוא על השנה הקודמת (חודשים ינואר עד דצמבר שלה), אשר מגישים עד ה-18 לינואר. גם במקרה זה, המייצג שלכם יוכל לקבל הארכה. 

·מה קורה לאחר ההגשה? – אחרי ההגשה תקבלו תגובה, שהיא אישור שהכול תקין או שלא. במידה ולא, יהיה כמובן צורך להתעמק בפרטים ולתקן זאת.

·מה לגבי טופס 102? – טופס 102 הוא טופס הדיווח על המשכורות, שמעסיקים מגישים לרשויות מדי חודש. כמובן, המידע שבטפסי 102 ו-126 חייב להיות תואם.

כמה מילים על טפסים ומחשוב

כיום, הנהלת חשבונות מבוצעת באופן ממוחשב מאוד. יש כמובן גם אמצעים פשוטים יותר כגון נייר ועט ובמחשב עדיין יש טבלאות אקסל. אבל הדרך המסודרת לבצע את הדברים, היא במערכת הנהלת חשבונות ייעודית. אחד היתרונות החשובים בכך, הוא שאתם מצמצמים מראש טעויות. יש טעויות שנובעות מהזנת מידע שגוי וכאן המערכת תוכל בהתאם לנסיבות, לזהות ולהתריע שמשהו לא תקין בסכומים או בפרטים באשר הם. כמובן, גם במערכות מחשב יש באגים, אך מאחר שהן בשימוש נרחב, הם מזוהים די במהירות. בעקבות זאת, הם גם מתוקנים מהר. וודאי במערכות שבהן הדיוק קריטי כל כך, כגון מערכות הנהלת חשבונות. לסיכום: ישנו עקרון שאומר Garbage In, Garbage Out – כלומר, אם תזינו מידע משובש למערכת מחשב, התוצאה תהיה בהתאם. אך אם תזינו מידע עדכני ומדויק, המערכת עצמה לא תבצע טעויות. בסך הכל, יצומצם היקף השגיאות ובכך, תחסכו לעצמכם זמן, טרחה והוצאות. כמובן, גם רצוי לצמצם שיבושים מול הרשויות ולהציג מולן בעקביות, התנהלות תקינה ומסודרת.

לסיכום

 

כפי שהבנתם, מדובר בנושא חשוב מאוד, אשר מחייב הקפדה על הפרטים ויסודיות. לכן מומלץ להכיר אותו לעומק ולטפל בכך, באמצעות מערכת הנהלת חשבונות איכותית כגון iCount.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות